Sunday, December 11, 2011

Aku & "Frisbee at Sukol"

Assalamualaikum!!

New post after, wait..errr 3 weeks since the last one. Broadband’s matter. Tell you later. Ok, semalam aku join SuKol (Sukan Kolej) kt kampus. Haha, for the first time weyh, selepas hampir enam sem aku kt UiTM Kuala Pilah ni. Aku main frisbee. Berani mati main menatang terbang2 tu. Seumur hidup, aku x pernah tengok depan mata, pegang pun tak pernah, apatah lagi main. Kali pertama aku tengok, pegang dan main, ari Jumaat, sehari sebelum real game, yakni dua ari lepas la. Tu pun lepas pukul 5 ptg. Pinjam Unit Sukan punya. Ari tu jugakla kitorang praktis. Peraturan dan cara main mende alah tu pun kitorang main hantam. Pagi sebelum game tu, sempat la google skit cecara nak main/ rules mende alah tu. Takde la bodoh bebenor mase main nt.

Ade tiga matches. First match, kalah 10-1, second match, pun kalah, 7-2, third, kalah lagi, 5-1. Diayam-ayamkan sgt. Lepas abis game, baru kitorang tau, sume opponent kitorang, bebudak Kelab Frisbee kampus. So, xde la malu sgt bile kalah tp malu la jugak. Aku xde la plak amik gambar tgh main, sbb aku pun main sekali. Tp, setakat gambar pas kalah ade la. So, team aku, Haiqal as Kapten (tp kapten pn x penah main ye), Zaf, Abu, Isyam, Izzat Kama, Nadzrin, Pak Jad, Izzat Basri ngan Naim. Pak Jad ngan Naim diimport dari Amerika Latin lepas kalah first match. Most of us main lebih dari satu jenis sukan except aku ngan Pak Jad. Klik utk tumbesaran gambo.

Pose2 pas kalah. Abis ilang Top Model pose aku psl penat. (Dr kiri: Izzat Basri, Isyam, Haiqal, Abu, aku, Nadzrin) *Anhar, ko fail amik gambo sbb jari ko termasuk skali. Nmpk x cik abang yg bersandar kt van belakang? Haa, team die la lawan kitorang.

 Sume sunburn pasal xde sorang pun bwk sunblock.

Pose terbaik, Pak Jad. Die main frisbee cam main ragbi. Tp, ko tetap pertahanan terbaik. Xsia-sia import dr Afrika.

Pas abis, sempat r tengok team futsal bebudak umah aku (Zaf, Isyam, Abu, Nadzrin, Izzat Kama, Izzat Basri, ngan Anhar) main. Izzat Basri ngan Anhar import dr Taiwan. So, menang 1-0. Nadzrin skor. Tp, pagi td, dorang lost 2-0, lawan ngan juara futsal. Xde rezeki.

 Isyam as goalkeeper.


Then, tengok plak, team futsal si Lee Yana Halim aka ‘purplecrystal’. Menang gak, 1-0 tak silap aku. So, sempat la aku snap2 gambo dorang. Yana ni lg r, sume game die rembat, bola tampar, futsal, ari ni basketball plak. Ade la kot die update kt blog die.

Sorang tergolek. Sape tatau.

 Tu dia, purplecrystal. Yana, pasni ko masuk triathlon. Sah2 bnyk acara. Huhu..

Ok, that's all. X bnyk aku snap sbb aku x biase snap gmbr org. Org je snap gmbr aku. Bweekk..

Adios!

Mr.Verdasco: Frisbee best giler walaupun kalah. Tq Haiqal sbb ajak aku main.

2 comments:

RED STRYDER said...

waaaa merasa jugak main frisbee... best nye... macam teringin lak nak meras main gak....

purplecrystal said...

giler burn ko..hheheh..tp xpat tandingi aku yg burn tahap african model..hahah *nk gak an* nyway..ku smpat tgk game ko men frisbee..awesome~~ ^^ n thnx 4 snappin mine.. hahaha..lawak la.. :D