Tuesday, July 17, 2012

Aku & "Sila Beri Tunjuk Ajar..."

Assalamualaikum..
.......

Petang semalam aku baru dapat real punya result. Aiseh.. Since 13hb lepas, budak2 STPM, diploma, matrikulasi etc sume berdebar2 menunggu keputusan tempat nak sambung belajar. Aku yang veteran ni pun sama berdebar jugak. Huhuhu... 13hb, result permohonan UPU keluar. Nak tertanggal jantung aku klik sana klik sini nak tengok keputusan. Hasilnya...


TIDAK BERJAYA dol!

Ya Allah, frust gila aku. Apakah ertinya keputusan exam aku dulu?*emosi* 

Cik adik terus message kat fb, meluahkan rasa kecewanya pasal permohonan beliau pun langsung tak mendapat tempat. Rasa cam loser katanya. Sebelah mata pun dorang tak pandang. Dahla CGPA tinggi daripada aku. *Tapi, beliau dah ada tempat kat Indon la*. Huhuhu...Yep, memang perasaan aku macam tu jugak. Buruk sangat ke result aku? 

Pastu 14hb, kawan aku pagi2 buta kol. Result permohonan UiTM pulak keluar katanya. Dia tercampak kat Arau, Teknologi Marin. Dah lagi sekali aku menggigil, pasal official result sepatutnya16hb. Mental aku was not prepared lorrr. So, hari ni baru aku tulis entri nih. Kira aku ikut tarikh rasmi la..huhuhu 


Alhamdulillah.. Dapat kos pilihan ketiga. Sebabnya, mungkin aku dulu daripada Fakulti Sains Gunaan masa kat Pilah. Dan 3 orang budak2 rumah sewa aku dulu dapat kos yang sama jugak. Fuiii..excited aku. Haha.. Mungkin tu hikmah UPU aku ditolak. Cik adik pulak dapat kos Optometry kat Puncak Alam. Skang tengah decide nak gi Indon buat Pharmacy ataupun UiTM.. Aku tak kisah ngan pilihan dia, asalkan dia bahagia. Huhuhu... Soon, aku akan bergelar student balik. Sila beri tunjuk ajar...

Ok, tu je..
TQ for reading..

Adios!
  

26 comments:

leakedknowledge said...

1st !!!

leakedknowledge said...

tahniah bro...:) menarik jugak course ko tu..forensik..smoga ko jd mcm CSI kt tv tu, proses DNA lam masa 24jam jer...haha padahal reality die berbulan2/ setengah tahun nk buat analisis dna tu :P

Amirul Verdasco Nadzri said...

thank you, torres. ada chance nanti, aku proses dalam sejam jek..hahaha.*mula berangan* tak dapat dol aku nak jadi engineer cam ang..huhuhu

paripariputih said...

ha ha ha MIKO dan lumba2 tempat 1st dia keh3... niwah CONGRATULATIONS MIRUL... wah dah dokek gak tompat kijo aku tu... he he he ... tapi dekat x dekat le so selamat bergelar pelajar balik la ek... all the best to you.. nampak gaya nya makin kurang le bodyguard ppp nanti keh keh keh... ko hade...

Amirul Verdasco Nadzri said...

thank you, noona. nanti aku bagi notis berenti 7 hari. hahaha sempat le rekrut bodyguard lain..haha

khairolina said...

seronoknyaaaaa dpt smbung study dan bergelar pelajar semula... hmmmmmmmm .. aq nak smbung ke x?? tggu dulu la.. tgk keadaan cam na.. jeles ni...

cix c├ędot said...

Tahniah Verdasco!

diya said...

Hoi shah alam hoi?
Jumpa aku jgn buat tak kenal haaaa, aku pelangkung nanti. HAHAHAHA. Lepak makan ABC seksyen 2 hoi!

Syakir Rahman said...

tahniah ~uitm shah alm kan?? ley jumpa kiranya ni...hohoho... nnt aku bawk ko jalan2 Shah Alam naek moto kapcai aku...kah3....

|shuhadaothman|TM said...

tahniah tahniah tahniah weh! ^^

Amirul Verdasco Nadzri said...

tq yana! aiseh..malu plak penggunaan nama verdasco tu..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

harusla kenal.. ko kan stok2 sunbae kat s.alam. alamak, bab seksyen2 yg aku tak reti nih..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

tq, syakir. aah, shah alam.. malu giler kot aku nak jumpa senior..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

tq, shu..

Amirul Verdasco Nadzri said...

pasal pe takmau sambung?

diya said...

Haha takpe nanti lg pro dari aku. Seksyen 2 punye ABC sedap woo, aku rekemenkan pd kau. Syg betul momoe dah praktikal kat cyberjaya sem dpn, sbb dia yg hantu ABC. sobs.

khairolina said...

nak pegang duit sendiri la plak.. pnt dh nak study.. umur dah lanjut..hak2.. lanjut la sgt.. tengok member sambung study nak jugak tp otak xmampu dah.. hihihi

Kamal Lee said...

Okayy. Tahniah. -,-''

putryteya said...

tahniahh .. waaa . hebat gileerr forensik kot !! haduss..

paripariputih said...

Di penghujung ini... http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/wordless-di-penghujung-ini.html

paripariputih said...

Poscard PUASA ko ditag http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sila-carik-gambau-memasing-p.html

Ety said...

tahniah weh. tahniah. happy for you.

wah wah. future ahli forensik ni. cayalahhh ! :)

Emma said...

wah3.. tahniah2.. ^_____^

-selamat study kembali-

Miss Nieyna said...

welkam to uitm s.alam . .
awak masuk sy dah practical pulak ms tu . .
btw , congratzzzz . . rezeki bulan ramadhan ni . ^_^

QweensheesZ said...

tahniah ! ^^
happy fasting..huhu

Syakir Rahman said...

xde mknenye senior, ko study kt shah alam ni, org x kenal pon ko senior ke junior ke...ahahahaha