Thursday, July 12, 2012

Aku & "Highlight Blog Bersama Si Kacak"

Assalamualaikum..
.......

Ok, disebabkan aku takdak idea2 yang cukup 'sadis' untuk dikarang menjadi entry, aku telah bersepakat lantas bersetuju dengan diri sendiri untuk membuat satu entri khassss *sila tekankan sebutan huruf kho* yang bertajuk "Sepakat Membawa Berkat". Ok, aku tipu. Aku taktau nak bubuh tajuk apa. Cuma dalam entri ni, aku nak menghighlightkan mereka2 yang telah banyak memberi sokongan sepanjang aku menulis blog.*clap3x*  

Intro yang sungguh panjang..aiseh..

Baiklah..

Di mulakan dengan seorang wanita berhati superwaja. Superrajin mengupdate blog tanpa mengira masa dengan idea2 yang walawei sampai kadang2 aku tak terbaca semua. Huhuhu.. Aku jeles melihat kekreatifan beliau. Selalu memberikan komen2 yang panjang lebar kat entri aku. Tempat aku memintak nasihat dan rujukan memandangkan beliau nih seorang blogger otai. Well-known as Paripari Putih  (PPP) tapi aku memanggil beliau sebagai Noona kerana aku kacukan Korea. Beliau ni tak kerek, ok. Kalo ada masalah blogging, percintaan atau apa jugak masalah, sila buzz chatbox beliau.


"Noona, masalah kewangan buleh dak?" 
******

Kemudian, mamat yang mengusahakan blog Mr. Copy Paste, encik LeakedKnowlegde aka Komiko tapi aku panggil dia Torres.*aku taktau nama ang* Banyak2 blog aku follow, blog Torres sorang hat lain pada yang lain. Takdak entri panjang berjela, tapi Torres selalu update entri gambar2 yang fulamak, superkewl. Torres pun selalu komen panjang berjela barangkali mahu selaras ngan kepanjangan entri aku. Kadang2 Torres bagi tutorial blogging dengan steps yang simple kat blog dia. So, ampa semua tak serabut kepala nak ikut. Lagi2 yang selalu 'loading' cam aku.sob3x..


******


Next, sorang perempuan yang dilabel cantik, ayu, anggun, meletops, dan cantik molek oleh beliau sendiri. Huhuhuhu... Dia ni pun rajin macam Noona, update tanpa batasan. Aku panggil Ety . Aku respek ang, Ety. Mengusahakan blog More Than Words, komen dari Ety jugak bersaiz besar. Cucuk kat pendrive mau full. Haha.. Tapi, ada isi la. Takpe, aku suka. 


aku terpaksa mintak nasihat adik aku pasal colour blocking..huhuhu

Depa ni antara blogger2 yang rajin baca dan komen entry aku menyebabkan aku tersengih sorang2 macam orang tak betul. 

Sekian saja sesi highlight blog bersama si kacak. Aku tak mampu nak lukis banyak2 meskipun lukisan aku ntahapa2ntah. Kalo tak, aku dah bubuh sepuluh orang. Tapi takpe, entri ni ada sambungan lagi ok, pasal blogger2 yang lain pulak. Hahaha... Aku dah listkan siap2.. *mengada-ngada nak sambung2..*


Ok, tu je..
Tq for reading..

Adios!

36 comments:

blog-tips-kurus said...

saya nak jengok mereka semua.. :-)

paripariputih said...

Ok speechless that's my first comment... AMIRULLLL THANK YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU 1000X noona tak sangak mirul nak buat entry cenggini... i'm touched.. ha ha ha rasakan si Torrest dgn Ety sbb PPP yang dapat bagi 1st comment... fuhhhhh tarik nafas dalam2 ni... (memang rezeki noona kot dapat menjadik org pertama yang baca entri superb, awesome,sadis sebab citer berjela pasal noona yg serba kekurangn, otai dari segi umur tak bermakna kita selalu terbaik, (jgn terlalu mendongak ke langit, tanpa pedulikan rumput di bumi) dah la Noona mengomen dalam gelap ni ha ha ha ko hade (sebab nak jadi Jane and Tarzan katanya)... ok now my turn to describe apa pandang noona tentang amirul (sapa malas baca duk diam2 kat situ ha ha ha). Mula2 noona ingat amirul seorang yg agak susah nak didekati... ok... so noona pun buat tak pot... kos noona sebenarnya seorang mesra alam... cuma alam jer x berapa mesra dgn noona ha ha ha, buat as time goes by and you always feed back via komiko which is torres blog, so makin lama makin la noona suka dgn cara mirul.. tu walaupun kadang2 agak sadis komen2 nya itu ha ha ha... rasa x sampai seminggu kot we know each other, rasa dah macam kenal lamakan.. tul tak?? so PPP truly i feel very honored with this entry of yours.. apa yg noona nak bagi tau amirul never ever sombong dgn kejayaan kita.. setinggi mana pun pencapaian kita tanpa orang disekeliling kita... we are nobody (siap nyanyi lagu wonder girls lagi ha ha ha) ok mirul dah cukup kot ni nak wat satu entry ha ha ha... that's it utk sekrang.. ha ha ha yup do buzz me whenever you need advise, a shoulder to cry on (ha ha ha ni aku kena tapis dulu keh keh keh) and jgn takut mecuba... ok this is really amazing entry... nak kidnap gambau katun tu boleh ha ha ha len kali jan lupa taruk tahi lalat kat bawah mulut kiri noona tu boleh.. demand suka suki aku jer .. ok the end full stop... pls PM noona kat fb ek... add noona tau.. nanti apa2 hal senang nak contact

Amirul Verdasco Nadzri said...

ye, silakan...haha

Cik Penguin_Solehah said...

dah menjegah mereka semua #tq,insyallah akn usaha demi 8A ^_^

Amirul Verdasco Nadzri said...

hahaha..*gelak sorang2 cam org tak betul* now, aku plak speechless. haha. aku memang camnih, noona. first sekali org cop sombong..aiseh. malu r konon. tapi betul r, tak sampai seminggu kot kita kenal.. aku take note sume nasihat noona bagi. thanks sbb bagi 'a shoulder to cry on'..haha

btw, nak amik gamba tu amik la..no hal. nanti aku edit bubuh tahi lalat.. haha lega r, noona suka entri nih..hehe

paripariputih said...

suka sangat2 dah le yg no satu (ehem2 komiko ngan ety jan jeles ek) ha ha ha ni jan lupa noona nak fb mirul... nak pm

Syakir Rahman said...

terbaek r.. PPP mmg ptut pon dpt 1st, sbb mmg rajin komen...ahahaha ... cik kopipes ngan ety, aku ucapkkn tahniah jugak....wewiittt...

boleh x kita jadi satu geng?? #tetibe.. ktujebye...

paripariputih said...

syakir rahman ko punya blog takde fibox klw tak lagi aku selalu nak nyibok ha ha ha....

Syakir Rahman said...

malas la nak wat... dlu aku penah wat, tp bnyk sgt spam...ahaha..

leakedknowledge said...

err ppp bkn 1st ygg komen, tp blog-tips-kurus...harap maklum.kekekeke

paripariputih said...

komiko memae le...tapi 1st antara kita tiga doh ha ha ha >.< yea3x miko kalah ha ha ha

leakedknowledge said...

err yg buat ak terkejutnya ialah komen ppp yg berjela2 tu...fuuufuuu. ak mmg xmampu mcapai tahap dewa mnulis cmtu tp klu ko suh ak buat calculation, berjela2 ak mampu buat..hahaha. budak engineering la katakan. err ak xtau nk komen apa sal ko highlight kn aku cuma mapu ucap trimas bebanyak2. over sgt pujian2 ko tu. blog ak besa2 jerpon..

haha yg ak nk komen bkn pasal ak tp pasal ETY, kekeke. tertarik dgn ni''dilabel cantik, ayu, anggun, meletops, dan cantik molek oleh beliau sendiri.'' ..oleh beliau sendiri.kekekeke yg itu hahaha lol ayat last xleh blah tol..xpe ety, ko d mata ak tetap cute :P series

p/s: ehem2 ko disable right klik upernya tp ak berjaya bypass juga dgn pakai firefox.haha dan berjaya copy paste :P. apa2pon thanks a lot dude :) senyum lebarr

Ety said...

ARGHHHH PPP pengomen pertama ! aduhh. lepas ni kerja merebut takhta jadi pengomen pertama lah ek. hehehehe.

Weh weh weh ! Terharu laaa dgn entry kau ni. Hari tu PPP buat aku terharu. Hari ni kau pula buat aku terharu. Sob sob srooottttt *kesat hingus, nangis terharu* hikhikhik.

Yup yup weh. Sama2 lah kita menyokong. Aku komen2 kat blog kau, sbb kau punya post memang awesome trisome untuk di komen. Korang pun : PPP, kau, En.Copy Paste selalu rajin komen kat blog aku. Aku jadi excited nak menulis sbb korang pun selalu support aku.

Hikhikhik. Kita boleh buat geng Sepakat Membawa Berkat dah lepas ni. Har har har har. Thanks weh, thanks. hikhikhik

Akhir kata, semoga persahabatan kita kekal selamanya. Hee. Cewahhh. ayat aku :D

Ety said...

acano komen kau boleh dok atas dari komen aku ni ?

HAHAHAHAHA. dah mmg aku cantik, ayu, anggun, meletops, cantik molek kan ? nak buat acano ? sila lah admit. har har har. hek hek hek. ayat last kau tu, buat aku terharu. sob sob sob :D

haaa. sama. aku pun dalam usaha nak merembat gambar aku kat sini. hikhikhik :D

Ety said...

PPP ! i jeles u pengomen pertama. *hikhikhikhik. baca dgn nada tone datin wannabe* ahakss :D

paripariputih said...

Ety keh keh keh... tak pe 1 ke 2 ke 3 ke kita ttp sekapal ha ha ha kapal titanic lagi.. mana kelas datin2 nek feri gi pulau pinang tu ha ha ah :D

paripariputih said...

Komiko dia panjang berjela2 tahap dewa tu ikut umur kot keh keh keh lagi byk umur pengomen tu lagi pajang komen dia ha ha ha T.T

Syakir Rahman said...

ahahahaha *geleng2 kepala*

paripariputih said...

Jom kenal ngan mamat Jerman ni =) http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/verdasco-nadzri.html

Payeh Kuced said...

kenape aku rasa sedih baca entry ni ?

wot wot.. hang dah boleh buat diorang nanges nie...

tambah lagi ngan muzik dari blog ppp.. kehkehkeh..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhh memang terbaekkkk ;)

Amirul Verdasco Nadzri said...

tq cik penguin.. usaha2 jugak, doa jgn lupa ye! haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

aiseh, dah macam fibox si torres pulak..haha..takpe, aku suka..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

syakir, geng apa weh? GENG BAS SEKOLAH kah? huhu.. aku nak join gak kalo korang buat pakatan..huhuhu

Amirul Verdasco Nadzri said...

torres: no hal bro. blog mmg best apa? kes ety tu, aku taktau nak kata apa. memang tu hakikat. hahaha..

ety: i smell something fishy antara ang ngan torres.. but my psychic power tak cukup kuat nk interprete data..huhuhu wep, ang print screen suda..hahaha

noona: aiseh, habisla si ety, umo baru 21, tp komen beliau panjang setaraf dewa. kalo dah 30, dewa pun 'sujud' kat beliau..hahaha

Amirul Verdasco Nadzri said...

ntah, takde keja lain la kita pasni. belum apa2 dah berebut takhta.. haha u r welcome. sikit je pun. huhuhu.. awesome ke entri aku yg sadis? haha yes, semoga persahabatan kita kekal selamanya..

Amirul Verdasco Nadzri said...

bro, entri nih patut dibaca dengan mood gumbira.. aiseh, ang dah salah mood nih..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

fulamak.. mak dara komen kot... aiseh, terharunya daku.. tq, mak eh mak dara eh nak panggil apa nih??

Ety said...

Mirul : hahahaha. haaa, bgus bgus. mengaku pun yg tu hakikatnya. har har har :D

lahh. pesal nak fishy fishy. weh dah berjaya rembat. hehehe.

haaa, tu laa, aku nak cakap gak tadi, kalau panjang komen tu, ikut umur, aku ni makin men'tua' dari usia sebenar la ek :D

paripariputih said...

comment #30 bye amirul saying my last word before take off sat lagi ni... masa Noona tak de don't notty2 k, tolong tengok2kan blog PPP tu supaya tak penuh sawang he he he have a great weekend, bye mirul ^__^

QweensheesZ said...

amboehh !
bersambong sgalak !
mcm dram bersiri la pulak ,,gahaaha^^

eyjalukman said...

mahu terharu dapat entri sebijik kat blog ni . haha sbnrnye sokongan drpd bloggers lain lah buat kita smngat nk berblogging . anyway , happy blogging!

paripariputih said...

As salam mirul hu hu hu Noona bw ni cari masa terluang singgah kt blog kesayangan Noona ni hope u doin good. Noona menantikan new entry dri amirul ok papai

Hanif Idrus said...

Aku pun heran sama pari-pari tu..ada ajer idea buat entri....itu aku setuju!!!
Salam kenal datang dari pari-pari putih ..

~~oOpEt~~ said...

tudia.. rajin aih lukih kala nh :D

Kamal Lee said...

Memang musim eh komen panjaaaang berjele ni. Haha.
Gelak je bace komen korang ni. Hewhew. :))