Monday, June 24, 2013

Aku dan "Soalan Encik Lan"

[Assalamualaikum...]



Soalan 8:

"Why can't all the technology make up for an improperly job in forensics?"    (3 marks)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ angin sepoi-sepoi bahasa Tamil bertiup ~ ~ ~ ~ ~

Pehh..Encik Lan punya soalan memang terbaik.

Pening aku nak paham soalan nih. Adoiiii...Semak otak aku! Nasib soalan ni dah bertukar status daripada test kepada assignment. Sama ada penggunaan Bahasa Inggeris nya ni terlalu tinggi ataupun Bahasa Inggeris aku yang terlalu rendah. Ataupun Bahasa Inggeris aku terlalu-lalu tinggi sampai soalan senang pun aku tak paham. Aku syak soalan ni tak masuk dalam silibus pelajaran .**muka penuh curiga** Sukati aku jek buat assumption.

Apa yang aku paham lain dengan apa yang Isyam paham. Bertekak punya bertekak, aku nekad.

Aku tak nak jawab soalan no. 8 ni.*muka konpiden!*

Selamat jalannnn romeo 3 markah.

Aku ada lagi tiga lab report CHM510 nak kena buat. Tiga, tiga tau tak? Bukan satu!

Pang!!!! *senior datang terus melempangiku*

"Baru tiga dah kecoh..."

"Ahh, shadapyu!" Monologku dalam hati.

p/s: Encik Lan mengajar sangat best. Masa dalam kelas forensik, secara otometik aku terasa macam aku seorang forensic scientist. Kena alert dengan keadaan sekeliling.

******

Ok, tu je..
Terima kasih kerana sudi membaca.

Adios!









3 comments:

Lina said...

syg wehh ko xjwn.. pliss jwb..

kiranya dalam bahasa melayu, "knp forensik xboleh buat keja dalam satu masa ke??" ekekeke... aq teka level BI aq pon dah tahap rowan pakitson dah.. lalalala...

ko kena jawab weh.. syg tau 3 markah.. ko bedal je jawab, dpt 0.5 dr 3 mrkah pon ok dah.. hahaha

Razanah anis said...

why not kau try je jwb ikut pahaman kau.. mane tau kalau kau btul, kau dpt markah.. just jwb.. tak rugi pun..

Iffah Afeefah said...

Jwb je pwle y ko rase phm

atleast ko try knnn