Friday, June 17, 2011

Aku & "Sorry, saya terbengong plak ari nih"

Assalamu’alaikum..

Straight to the point (eceh! Omputih plak), aku x bley jd kerek.Seriously, unless ade paksaan dr mane2 pihak.

Sape nk pakse aku? (mcm la aku ni femes)

Org2 yg kerek dulu dgn akula. Yela, aku tau aku ni x cukup hensem, (bkn x cukup, tp mmg x hensem) bley plak x nk tegur. Kalo aku yg tegur dulu, bley plak wat derk. Ok, fine. Moh, kite berganding tgn saling kerek-mengkerek antara satu same len.

Tu contoh kalo ade paksaan. Tp, kalo keadaan x darurat, insya-Allah aku xkan menyombong ngn org. Cume, ade keadaan tertentu aku jd pemalu (ye…ke??), so, nmpk r cam aku ni sombong.

Nk citer skit, aku just figure out yg aku nih x mampu utk bersifat dgn slh satu sifat mazmumah ni pg semalam. Yakni, time kelas CSC. Aku jln jap pegi tandas, pastu ade dua tiga org junior tgh bace notis kt notice board mase aku on the way balik kelas. Dh jd cam lebih kurang menghalang laluan. Aku pn try la nk wat cam blagak. Aku terus je catwalk dgn harapan (sambil nyanyi lagu Satu Harapan ) dorang bg laluan kpd aku yg lebih dewase nih. Yg tua dihormati, yg muda disayangi, kan?? Dua org junior anjak skit bg laluan, tinggal sorang jek tgh khusyuk nau bace notis tu. Ape yg best sgt notis tu aku pn x tau.

Bile aku lalu jek blakang junior khusyuk tu, (ok, ni klimaks) secare otometik, bdk tu pusing blakang lantas terpijak kasut aku yg putih berseri. Tp, aku terus jek jalan, x tgk kiri kanan, x ckp sepatah ape pun meninggalkan junior2 tuh dlm keadaan ntahla. Sbb aku x tgk blakang da. Mungkin rase bsalah, mungkin x.

Kalo aku jd junior tu, msti aku ngumpat, “Kerek seyh abg tuh..” Ni first time aku wat perangai bengong nih, sbb kalo jd kes2 cam ni, paling kurang aku ckp “Sorry” wlpn aku x slh. Paling cikai pun, aku senyum jek. And kalo nmpk jln cam de org, aku akan ckp, “Awak,(merase gune saya awak) nk laluan skit”. Bukan terus feeling catwalk x tentu psl. Sng ckp biar r bbudi bhs skit.

Sbg balasan atas kebengongan aku, smlm, satu ari aku rase bersalah. Terus cam bad mood. Aku berazam, aku x nk da wat experiment bodoh nih. Experiment “Are you snotty bitch enough??”

Wlpn aku tau dorang x bace entry nih, tp to junior tiga org tuh, aku nk mintak maap sgt2 atas kebongokan aku td. Yg pijak kasut aku plak, x yah r rase bsalah.

Kalo korang rase kes aku nih x menunjukkan ciri2 seorang snotty bitch, it’s up to you. Tp, kejadian tuh mmg menyebabkan aku rase menyesal. X nk da wat perangai tuh!! Sob3x.

3 comments:

meLLy! said...

hihihi u are not good enough to become an evil. muahahahhaha

misterymiss said...

like.! like.! like.! melly nyer komen..haha..mirul2...hehehee

Nadzirul Amri said...

yeye, aku tau.. so, ape dpt aku mmg bertuah. kan? kan? (>.^). da la baik, kacak plak tu..hahaha