Tuesday, September 4, 2012

Aku & "Pujangga Si Kacak"

Assalamualaikum...
......

Adoi, bila masa dah makin suntuk,
aku rasa macam sume tak betul.
Buat tu tak kena, buat ni tak kena.
Pegi jumpa pengetua nak mintak cop, pengetua pulak mesyuarat.
"Kenapa time aku nak minta cop, time tu jugakla beliau mesyuarat?!!!!!! Ingat dekat ke rumah aku ngan sekolah?!!!!"
Ohoi, memang bengang rasanya!
Pastu, merasala diriku kena maki balik ngan encik bapak.
"Buat kerja bertangguh! Ingat pengetua tu kerja goyang kaki duk tunggu orang mintak cop??!"

Bila masa makin suntuk,
makin banyak perkara terlupa.
Pegi potostet IC parents, IC sendiri lupa nak potostet.
Buruk betul perangai.
Usia je meningkat, perangai tak matang2 lagi.
"Woiii, woii apa sebut usia2 nih?!!"

Bila masa makin suntuk,
tetiba aku rasa Raub ni langsung takada apa2.
Kalo sebelum ni, actually sebelum semalam, Raub la segala-galanya bagi aku.
Aku nak cari boxer sehelai dua pun payah.
Nak cari kemeja casual apatah lagi.
Aiseh, kenapakah ini terjadi??

Bila masa makin suntuk,
tekanan pun bertambah.
Jerawat pulak semakin meriah.
Kekacakan lalu pudar.
Dem it, dem it, dem it!

Bila masa makin suntuk,
api kemarahan mula meluap2.
Nyamuk sekor berdesing kat telinga, serumah aku amuk.
Ok, over la pulak.
Aku pedaah je tu.

Bila masa mula suntuk,
entri aku pun menjadi ntahapa2ntah.
"Bodohnya entri ko ni!"

Ampunkan aku!

Ok, tu je.
Terima kasih kerana membaca pujangga aku, Seuntai Kata Sesedap Rasa.

Adios!





5 comments:

diya said...

Kau kenapaaaaaaaaaaaaaa ha.
lekla jangan stress oi. Yoi! Kenalkan boipreng aku.
hensemmmmmm http://diyazha.blogspot.com/2012/09/boipreng-saya.html

paripariputih said...

Don't be too stress please :/

leakedknowledge said...

oh...haha jgn emo...ak pon pernah kene situasi hang..buat kije last2 minit la katakan..kita igt smue tu smooth jer tp sebaliknya berlaku..time tu la byk benda yg kita xnak, terjadi..

baru2 ni adik ak yg nk sambung stadi kt utm, mau kelam kabut..tertinggal itu ini, blom isi itu ini..mcm2 haha...ak gelak jer duk perilaku adik aku yg tak tentu arah yg siapkn persiapannya :P

khairolina said...

hahaha.. mmg mcm tu kalau wat keja LAST MINUTE.. sabar je la.. apapon belajar rerajin tau..

errr.. jerawat tu mohon thn agr tdk segar dgn meriah.. ..

Syakir Rahman said...

ahahahahahaha~ jadah nya semua ini...huhuh