Monday, August 27, 2012

Aku & "Geng Bas Sekolah"

Assalamualaikum...
......

Dah 9 Syawal. Fulamak, aku letih gila 4 hari nih. Pegi bersosial dengan Geng Bas Sekolah. Keluar pagi, balik dah nak senja. Kalo perkara ni berterusan, nampaknya aku kena tukar nama blog aku jadi Diari Sosial Si Kacak, adaptasi Diari Sosial Syakir Rahman. Ampunkan aku Syakir Rahman. Aku tau, ang lagi otai..*sambil bayar wang perlindungan* Kerana keletihan melampau, aku tertangguh pos entri. Yela, balik2 rumah, terus tido.

Baik, raya keempat, lepas beraya rumah Moe dan dijamu makan nasik lemak Cik Nab, jugak rumah Aizat dengan menibai kuih raya buatan beliau, kitorang pegi berendam kat sungai. Memang ni la aktiviti kitorang kalo dah berjumpa. Ekceli, dorang yang berendam. Aku tak, pasal aku kurang daya tahan ngan air sungai yang sejuk gila. Nanti aku menggigil-gigil cam kena parkinson. Haha.. So, aku rendam2 kaki jela. Pastu amik2 gambar. Loser gila..huhu

Kat tengah tu Aizat, tengah check2 suhu air. Dua orang belah kiri tu tak terlibat ngan kitorang. 

Disebabkan aktiviti ni melibatkan kawan2 aku yang berjantina perempuan, so gambar mandi2 aku tak upload ok? Baik, lepas berendam-rendam, main2 pasir, perut pun rasa lapar. Walaupun aku hanya merendam kaki, aku dulu yang rasa lapar. Loser lagi sekali..dem it!

Tadaa..!!!!
Aizat sponsor Spaghetti Bolognese, dia masak ok. Walawei, sedap gila. Maka, pengunjung2 lain merasa iri hati lantas cemburu melampau ngan kitorang sebab bekal dorang just cikedis ngan air sirap. Asik usha spageti jek.. Ok, aku tipu.
Thank you, Aizat!

Dari kiri: Aizat, Si Kacak ><, ngan Hanis. Over tol Hanis ngan goggle. Kalo penah baca entri nih, so, ni lah Hanis, besfren menyetan aku..huhu

Tiga dara yang sungguh pemalu espesyeli yang tudung biru tuh. Pemalu gila! 
From left: Dayah aka Diya Azhar, Ayunie Jelita, ngan Myra Moehamed aka Moe. 
Dayah pun blogger gak. Efisyen gila bab updating entry pasal aktiviti dia ngan kawan2.

Next, dua tiga keping lagi gambar kitorang. First time dol aku buat entry with real pictures camnih. 

Sosial ke tidak? Boleh r kan? Huhu... Tengok budak pemalu tuh. Beliau paling sukses bab2 menyenget serta mem'bencana'kan muka sendiri bila amik gambar.. Memang tercampak orang r geng2 lain..haha  

Aku sayang gila dol kawan2 aku nih. 
Dah 10 tahun kenal kecuali si Moe pasal aku kenal dia dari darjah 1. 

Ok, ni gambar penghabisan. Aku ngan Aizat. Baru aku perasan, aku kurus gila. KURUS GILAAA!!!
Kalo kena back kick ngan Aizat, mau terputus dua aku..huhuhu

Balik rumah, semua pakat2 terlentang. Err..kat rumah masing2 la. Haha... Penat punya pasal. Next day, gi makan2 open house pulak, rumah Liyana aka Cix Cedot. Gambar2 semua Yana dah wakilkan kat blog dia..huhu..

Ok, tu je..
Terima kasih kerana membaca entri aku..

Adios!



















29 comments:

diya said...

Harharharhari raya.
Efisyien yeeee. Tp aku jarang jugakla update blog. Malassssssss
Sebab net bertunang, tu pasai jadi efisyien.
Tak boleh masuk aku dengan spagetti, sakit perut! Keh oghang kampung je wehhhh, tokleh teghima tekok! =='

Dhiya Aizat said...

Seronok baca hasil tulisan bakal ahli forensik. We love u too Yoi. Gitulahhhh! Next time ke Langkawi plak. Eh eh. Perhentian. Dayah over. Tetap nak makan nasi n sambal belacan. Hahahaha. Thanks guys. Love u olls! Vazz gitu!

NURUL AYUNIE :) said...

kemainnnnnnnnn dia.

the fikirman said...

seronok tegok.. dah macam family outing (k show)

QweensheesZ said...

haha..mirul,ang silap ! Qween maseh dapat bw sini ari nehh mmandangkan ari nehh lom stat kelas...hehehhe
sempat bace entry ang yg nehh...lapar gilerr nengok spaghetti tuhh...
dah arr tengahari cenggini..
errgghh ! nak jugak spaghetti tu ! hhu
best arr korang,raya2 pon smpat nak hangout ngan geng...
kitorang nehh klw dah braye,mmg braye sakan,x tfiker nak hangout sgalak tuhh..huhu
nampaknya,raya ang meriah gilerr erk mirul...huhuhu
*eh,klw ade kuih raye lebih tu,jgn lupa poskan kat aku kehh..hihihi

diya said...

Haha but u're lucky enough aizat.
Spagetti kau spagetti pertama yg pernah masuk tekak aku.
HAHAHHA sila berbangga diri.

paripariputih said...

wah wah wah.... jeles aku tengok ko bersuka ria rambu ramba dgn geng-geng GBS ko tu kannnnn.... siap ada spaghetti lagi (erk mintak no tipun si Aizat boleh?? keh keh keh nak mintak dia post spaghetti tu).... Weh ko ni kan muka tu law dah innocent x yah le buat muka ganaz.... ko tu memang jenis muka budak baik la... (aku gelak sesorang tengok gambau no 3 tu)....

Ok kali ni x leh komen panjang2, byk kerja... maklum dah mula kerja... diulangai dah MULA KERJA la katakan... he he he... apa2 pun cantik tempat ni... bila lagi kita nak wat camni??? any suggestion??? mua ha ha ha aku pasti si Ety Babyface mesti x mo naik darat kalau dah jumpa air... keh keh keh....)

Ok dah dah... mula la aku nak melalut ni kan... kbai ^..^

leakedknowledge said...

wow jelez ak tgk hang perabih masa hang dgn member2 hang...[=.=" jelez...ak tau sebab musabab hang xberendam lam ayor sungai..hang takut nnt bila basah nanti kantoi hang nyer 'six-pack'...bhahahaha..hang xnak bgi member2 laki hang jelez n member2 mpuan hang tergoda dgn 'six-pack' hang tu...bhahahahhaha..baik sungguh niat urni hang tu..bhahaha :P

Syakir Rahman said...

hahaha~bila nk bersosial ngan aku plak...aku bwak ko g klab mlm...eh? ahahaha

Nana Ameer said...

wahhh nak ikut jugak g sana :P

khairolina said...

bestnyaaaa... bermandi mandaaa.. aq lama dah xperna bermandi manda mcm ni.. aiyoyoyoyo.. semenjak umur aq sweet 17 ni.. hahahaha..

Ety said...

HAAHAHAHAHHAA. Yg ni komen terbaik ! :D

Ety said...

amboihhh. teruihhh :D

Ety said...

Tu diaa. Akhirnya Mirul menunjukkan kekacakannya secara real. Hihihi. Ye lah, selama ni kekacakan beliau diilustrasikan melalui lukisan je. Kali ni, real picture. Hihihih.

Wehh syok kot dapat pgi picnic dgn kengkawan. aku selalu pgi picnic dgn family besar aku je. dgn kengkawan tak pernah lagi. kawan2 sek rendah dah dkt 8 tahun tak jumpa sejak aku berpindah. kawan2 sek menengah pun leih kurng je, since semua pun dah ada tempat belajar yg berlainan sekarang.

Ohh btw, nnti cakap kat Aizat, spaghetti dia nampak sedap ! Aku suka spaghetti tpi nak masak sendiri tak reti walaupun boleh je nak guna Prego. Hihihihi :D

Selamat berjimba dgn rakan2 ya :)

Ety said...

HAHAHAHA. Kak, mana tahu ni ? HAHAHA. Walaupun Ety tak suka air laut, tapi air terjun, I LIKE :D

Ety said...

Hehehehe. Amboihhh Lina sweet 17 gituu. Aku sweet 15 je. Babyface kann :D

Ety said...

Aduhh. Lupa pulak aku.

HAPPY BIRTHDAY SI KACAK ! Semoga sentiasa diramhmati olehNya. Amin. Moga panjag umur dan murah rezeki yaa :D

http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/08/salam-to-all-good-morning-pada-semua.html

paripariputih said...

Entah den main teka-teka jer ha ha ha ^..^

Amirul Verdasco Nadzri said...

haha..family outing.. tapi aku punya tak mencabar pun..huhu

Amirul Verdasco Nadzri said...

dapat hangout ngan member mmg best. kuih raya lebih takde. serdak ada la.. nak? huhu

Amirul Verdasco Nadzri said...

aizat dah berpunya la noona..huhu *tiba2, takde kaitan langsung ngan spagetti*

Amirul Verdasco Nadzri said...

@torres: silakan menjeles..haha camne ang tau nih aku tak mau show off sixpack aku. aiseh.. btw, aku dah takdak sixpack.. la dah tinggal 4..sob3x.. lama tak exercise.

@ety: tengok komen syakir rahman lagi sengal...haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

terbaik bro..haha kelab malam mana nih??hahaha

Amirul Verdasco Nadzri said...

ang takbley pi nana.. ang budak2..huhu *kantoi aku dah berumur sangat..*

Amirul Verdasco Nadzri said...

@lina: lina, aku tumpang simpati kat ang.. silakan datang ke pahang. nanti aku bawak ok? *marah lak si nana ameer satgi*

@ety: ang toksah jeles ngan lina. tiba2 sweet 15..haha.. dah babyface cukup.

Amirul Verdasco Nadzri said...

amacam, cukup kacak tak? haha.. sila jangan mimpikan aku.. pliss!!2x aku merayu kat ang..haha

ety, pakai prego paling mudah kot.. no sweat la bak kata deodoran. takkan tu pun tak reti. pastu ang bubuh meat ball. settle. haha

paripariputih said...

lor bila pulak aku nak ngorat si aizat tu?? aku nak suh dia antau aku spaghetti tu le... apakah??? ^..^

CikZaitul said...

amboiiiii..seronok nampak..

haip..awat hang kurus haaa..patut kata aku gemuk walaupun x kenal aku...

ekekekek


aku jadikan ko idola kurus aku lah..
boleeeee....................

Ety said...

Si kacak, selamat kembali berjuang dari aku.

Aku dtg nak say bye bye kerana, lepas ni rasanya aku jarang dah update blog kerana insyaAllah, aku juga akan kembali berjuang.

Jgn tangisi kerinduan kau pada babyface aku yaa.

HAHAHAHA

Aku pasti kembali. Cewahh.

Apa2 pun all the best :D