Sunday, December 9, 2012

Aku & "6/12/12"

Assalamualaikum...
......

7/1/2009 - Hari pendaftaran

*Tarikh sebenar hari pendaftaran aku dah lupa.. Mungkin 30/6..*

Ok, abaikan pasal tarikh.
1st batch UiTM Kuala Pilah.. Takde senior, junior apatah lagi..
Kampus masih berbau cat, barang2 masih berbau kedai serta berbalut plastik..
Nice..

Masa minggu orientasi, hari kedua barangkali..

6/12/12 - Tiga tahun kemudian.

Selepas memporak perandakan kampus, selepas merasa menjadi senior, selepas kehidupan huru-hara dengan teori Physics...


Finally...*muka berlagak kata adik aku*

Semester dua, aku hampir kandas subjek Physics - Electricity and Magnetism. Aku cuma dapat C+ berbanding subjek Biology yang lebih sikit kecemerlangannya. Semester 3, aku kena pilih aliran, Physics atau Biology. 

Aku fight diri aku tak ambil Biology sebaliknya Physics. Walaupun pada mulanya mak tak setuju, tapi aku rasa aku kena bagi peluang diri aku untuk kenal Physics yang selama ni aku rasa subjek paling susah lagi menyusahkan masa SPM. Terima kasih Madam Dalia Attan atas nasihat masa penghujung semester dua. 

"Awak cakap Physics susah, tapi penah tak awak duduk dalam bilik, bukak buku Physics dan cuba study betul2 macam mana awak study Math dan Biology? Ni awak dah mindset susah, lepas tu terus tak nak bukak buku Physics.. Adil tak awak cakap Physics susah?"

~~~Insaf~~~

Walaupun tak cemerlang dengan mendapat Anugerah Naib Canselor, aku survived tanpa perlu repeat mana2 kertas Physics. 

Physics is interesting walaupun hakikatnya agak susah. Aku suka subjek Modern Physics aka Quantum Physics kalo tak silap aku. Belajar pasal nuclear energy. Untuk pertama kalinya dalam hidup aku, aku dapat A untuk Physics.  

Sudah, tu semua kenangan. 

Tiga tahun, mungkin dua tahun setengah akan datang, in shaa Allah, siapa tahu ijazah kelas pertama aku punya. 



Ok, tu je..
Terima kasih kerana membaca entri aku..

Adios!


Terima kasih! ^^







10 comments:

kopi pasta said...

ak pernah tgk kat youtube, profesor2 kt Uk mpertikai pgajaran fizik kt budak2..fizik skrg tak cabar sbb terlalu terikat dgn yg lama, yg best yg bru nya diorg ckp quantum fizik tula...bidang yg cukup luas. tp apapon ak biology mmg mcm air dgn minyak tak masuk...=.='

4-5 lg, ko jadi forensik...amin :)

kopi pasta said...

err...aku tertinggal ssuatu....4,5,6-7 tahun lagi ko jadi pakar forensik...aminn :)

paripariputih said...

tumpang amin kan ko gak ... tumpang kat kotak komen si MIKO ha ha ha

Syakir Rahman said...

fersofol~sori x dpt dtg tgok ko grad rituh.. ada hal smpi petang..

seken~tahniah berjaya smpi ke pringkt bachelor (aku gugel mksudnya bujang..haahhaha)..

terd~ttpkn target ko smpi abes blaja utk dpt ijazah kelas pertama..:)

bonjour....

RED STRYDER said...

woo.. mirul.. ko igt kat2 madam... hebat la.. tahniah k

Iffah Afeefah said...

hahaha mohon ko jd tutor fizik adik aku

die bengap fizik haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

@Torres: Aaminn..semoga makbul r doa ang.. Aku ok jek ngan bio, cuma nk merapatkan lg silaturrahim ngan fzk..


@Noona: Komen noona paling pendek setakat nih..haha


@Syakir hyung: it's ok bro.. ekceli aku tercari gak kelibat ang..haha pepun, thanks..


@Iza: Mau aku tak ingat kata2 beliau..haha


@Peep: Aku pun bley tahan bengap fzk..so 2x5 je r..haha

Lina Hamiedah said...

aq suka muka berlagak ko tu.. hahahahahaha

KorN said...

muka berlagak kata adik kau?
adik kau laki ke pempuan?
kalo pemmpuan mohon perkenalkan

Kero Anyssa said...

Tak sangka pengalaman kita terhadap Fizik agak sama! :D