Tuesday, December 18, 2012

Aku & "Kita"

Assalamualaikum...
.......



First impression korang?

Jentik2?
Anak ikan Arowana?
Berudu?


Ok, tu 100x magnification.

Aku up sikit, jadi 1000x.




Masih dengan tekaan yang sama?

Salah ye adik2. Gambar kat atas tu sperma manusia aka kita, suatu masa dulu. Dalam berjuta yang berjuang, merentasi hampir 40 km, hanya kita yang survived sehingga sekarang. Tak mengaku kalah, berenang dalam jarak yang jauh untuk sampai ke destinasi. Tak kisah r macam mana pun fizikal, mental, kedudukan etc kita sekarang, yang penting semuanya champion.

Jadi, jangan mudah mengaku kalah. Kalah selepas berjuang, masih dianggap perwira. Berundur juga masih di maafkan. Cuma jangan tunduk menyerah diri.

Dah, jangan tanya aku ni siapa punya sperm sample..
Aku rasa aku tak tau. Huhu..
Aku cuma buat eksperimen jek..

~ ~ ~ ~lalalalala~ ~ ~ ~


Ok, tu je..
Terima kasih kerana membaca entri aku..

Adios!



13 comments:

JungRara said...

oh ya...mmg pengajaran terbaik dr sperm kan...

Ety said...

YAY ! jangan mudah mengalah ! :D

jadilah seperti sperm :)

psst : terasa macam dah lama tak jengah dan komen kat sini :P

Payeh Kuced said...

masa ko ckp tu sperma, memang takde benda lain dah kat otak aku, amik yg sape oii? hahahaha.. elok je lepas tu kau ckp jgn tnye.. hehehehe

bila kita rasa down, just igt sperma and fikir kita adalah juara.. boleh dak mcm tu? ngee~

kopi pasta said...

aku suspek tu hasil derma sperma ko..ehhhh...haha.

Nur Zulaikha said...

singgah sini dan follow~

kehebatan kita mase kecik2 dulu kn..

Lina Hamiedah said...

errkk. berudu** saje.. hahahahaa

jgn mudah mengalah!!

Razanah Anis said...

kenapa mesti sperm dijadikan contoh.. tapi bila fikirkan balik.. betul jugak pengajaran tu.. =="

misz aisya said...

yup, dulu cikgu bio aku pernah cakap, kita ni kuat dan hebat sbb antara bnyk2 sperm tu kita jugak yg lekat kat ovum.

dan memang manusia adalah sebaik-baik kejadian kan? :)

Miss Sue said...

LOL ! SPERMA rupanya, gambar first sue mati mati nampak macam BUBUR CARCA ! -_- mungkin effect perut lapar kot..ciss sperma rupanya -_-

Jiwa Lara said...

bersyukur la krana kita antara sperma2 yang berjaya dihasilkan.. ehh

KorN said...

fuhh.. tekaan aku betul... adakah ini sperm anda? hahaha

Iffah Afeefah said...

nk jadi pemikir berjaya ke weh

kamal lee said...

First impression aku memang aku nampak sperm. Nampak tak kekuningan otak aku? Haha. Kbye