Friday, December 31, 2010

Kampus Melang

Cuti sem da nak abis, tinggal bbrp jam jek lg.. Tu blom tolak time tido. Aku kalo bab2 jd Sleeping Beauty nih, aku no 1.. Yela, nak tunggu raksasa yg dtg kejutkan. Da mcm koala. Asik tido jek. Ala, binatang yg comel2 tu. Tp, aku lg comel ok! Huh, x sedar diri, kulit blopak-lopak. Dgn gunung-ganang segala kan?? Apakah aku hutan hujan tropika??

Nevermind, sempena pembukaan sem baru, aku nk wat tribute/recap psl tmpt tinggal aku yg best mase sem 3. Seronok gile tinggal kt kampus nih wlpn jauh dr kampus bru. So, x nak ckp bnyk, MOH kite tgk penempatan aku ngan kwn2 aku sem lps..






1st, ni la umah aku yg best, NST14. Dlm nih ade 18 org jejaka kacak idaman org Afrika. Aku yg paling hensem, yg x hensem skali telah dijadikan korban utk Dewa org Afrika mengikut turutan tahap kehenseman.


Ampaian baju diraja. Tu baju aku r tuh.. Sape dpt NST14, korang punye ampaian akan disinari cahaya mentari yg sgt mcukupi kalo cuaca mengizinkan sbb x tlindung ngan ape2 pun.


Yg bawah nih sekitar penempatan


Kwsn umah pempuan .. Jeng, jeng, jeng





Ni dpn umah aku.. Tgk tangki air.. Da mcm citer koboi.



Tgk, siap pisahkan jln lg.. Tak nak bg pempuan ngan lelaki bcampur.. tp, aku belasah jek. Hehe


Ni surau. Kebetulan sem lps bulan puasa, so, kitorang bramai-ramai la btarawikh kt sinih. Ari pertama puasa, saf lelaki melimpah smpai kt bwh tangga.. Masuk ari ketiga n seterusnye, sedih jek bil. jemaah..

Wakaf tmpt study.../lepak/dating/etc.. Bkn Wakaf Che Yeh ok?? Selalunyer tmpt nih dak pra-dip conquer.. Well, aku x kesah pong.. Lantak korang r..


Ni pemandangan wakaf dr jauh.. Okla lepak2 kt sinih sambil washing ur eyes..


Dpn wakaf ade court nih.. Slalu jd tmpt main futsal and bola tampar.. Nmpk x pagar yg nk roboh tuh... Kawan aku ckp, tu sbb ade gajah nk lompat tp x lps..



Ni la tmpt kitorang menjamu selera/menketedarah.. Haa, nmpk tak?? Air kon kauuu... Kt Beting mane ade kafe airkon2 nih..


Pagi2 kt sini r kitorang naik bas gi Beting.. Bsesak-sesak ngan dak pra.. Siap de jadual lg.. Tp, lelame ok.. Slalu je dpt sit.. Yg aku menyirap, time nk balik.. Kejap ade, kejap xde bas.. Kalo aku abis kls kul 12pm, kkdng kene tgu sampai kul 4.15pm.. Bangang x?? Aku nih dah la bizi.. Mane nk study, modeling..kan??? Time is rubber ok?? <---sempena harga getah yg tgh mahal..


Ni area pentadbiran, malas nk komen panjang2..





(aku xpenah tgk bhgn pengurusan fasiliti ni bukak)


(ni pon same)


(umah ni ok, Kediaman Pegawai Pembangunan Pelajar. Slalu je ade org)


For those senior yg kene tendang ke Melang or adik2 junior yg terpilih ke sini sem depan KAT BANGUNAN NIH korang blaja!!!









Amacam??? Ok x??? Ke rase mcm nk lari pegi btapa kt Gunung Niah dr blaja kt sinih?? Well, aku xnak ckp komen lebih2, kang kene Akta Hasutan plak.. Don't worry.. Sume kelas x silap aku de airkon.. Tp, kecik skit r nk banding kt Beting.. So, kt sinih r tmpt abg2 n kakak2 kite blaja dulu sblm de Kampus Beting.. Also, tmpt dak pra sem lps espesyeli dak pre-comm.


Tmpt nih betul2 dpt kafe.. Yg kaler coklat tu, ade info ckp bilik kebal.. Tp, xtau kebal ke x?? X penah plak try bom bilik tu.. Sebelah die, kaler putih koperasi.. Kalo mls kuar gi econsave blakang Kampus Melang nih, korang bley shopping kt sinih.. Tp, brng x bnyk and sometime limited.. Tema kena catu camtu la..



Ni penting.. Sume info pasal kolej, akademik, ko-ko, jadual bas, kafe x bukak, segala bagai pengumuman akan di tepek kt notis board nih.. So, ALERT!!!!!!!!!



Ni la skit sbnyk kehidupan aku ngan kawan2 aku. Mula2 aku mmg x bley terima kene pindah ke kampus lame nih. Tp, think positive.. 2 org bestfrens aku pindah semula ke Beting sbb x nak tinggal kt sinih. Dorang sungguh2 ajak aku ikut. Tp, aku x nak. So, tinggal la aku sorang2 tkulat-kulat.. Tp, like I said in the previous post, Allah takkan uji seseorang hamba-Nya dgn ujian yg mampu ditanggung olehnya. 2 org blah, 16 org housemates yg best aku dpt.. So, adilkan??? Alhamdulillah, wlpn susah nak gi kelas, tp pointer kitorang sume bley dikatakan excell.. Even ade yg meriah sgt!! Haa?? Mane lg sorang housemate? Kate ade 18, tolak aku tinggal 17 la kan.. Yg, lg sorang tu pelik dan habat.. So, REJECT!! Huhuhu.. Housemates aku sume happening..


OK, tata..






1 comment:

.a.y.u.n.i.e. said...

ngoks ngeks. time is rubber. haha