Friday, April 6, 2012

Aku & "Biar Mimpi Sampai Ke Bintang"

Assalamualaikum..

Last entry, aku ckp aku nk tengok citer "Biar Mimpi Sampai ke Bintang" kan?
Org lain da lama da tengok, aku ni je baru terhegeh-hegeh.
Sob3x..
Umah aku takde Astro bai..
Pepun, aku udah nonton.
err...4 kali..
So, secara tetibe aku nk buat review. (xperlu2x!!)
Kirenye, review tak bertauliah r.
Ala, simple2 jek.

Jalan Cerita

Bese2 je.
Org miskin menyamar jd org kaya (Alya),
org kaya menyamar jd miskin (Andy), pastu bercinta.
Pastu, tetengah citer de konflik skit.
Tp, flow cite nih laju, tak meleret. (Bagus!)

Pelakon

Success

Randy Pangalila sbg Andy
Tak over. Cara dia pandang Alya nampak cam dia syg banget sama Alya. Pastu, si Randy bley buat aku gelak ngan lawak tanpa sedar especially mase watak Andy ngan Mak Yam.

Andy ngan Alya Mak Yam

Elfira Loy sbg Alya
Dialog dia kengkadang kasar skit. Pastu bila ngan Andy, gaya bahasa dia tak konsisten. Kejap ada slang Indon, kejap takde. Terjejas konsentrasi aku ok..huhu

Sakinah sbg Kina
Jadi best friend Alya yg kemaruk speaking London walaupun sebutan bersepah. Funny!
Paling kelakar mase dia sound si Andy. Sangat confident with her English..huhu



Didie Alias sbg Mak Yam
The best! Jadi ex-maid keluarga Andy. Aku mesti gelak bila scene Mak Yam. Paling lawak mase dia ckp "Ibu pegi menenggekkan air.." LOL. Percakapan Mak Yam konsisten tanpa pengaruh Bhs Indon wlpn tengah bersembang ngan Andy. Didie pun tak over. Nmpk la peranan die sebagai ex-maid. Best2x!

Tak berapa success (sebenarnye, aku nk cakap fail..)

Mahmud Ali Basha sbg Hardiyanto Rasputra
Jadi ayah Andy, so kena ckp Bhs Indon. Tp, bila dia bersembang ngan Andy, sgt kantoi ye perbezaan Bhs Indon si ayah ngan si anak. Perbualan dorang jd cam pelik. Nak lawan ngan pure Indonesian, mmg tak dapat bai. Sama la cam suruh org Kedah ckp loghat Kelantan. Ade mase segan plak aku nengok scene dorang...huhu

Overall, citer nih awesome! Huhu..
Sedih: Bley la, tp tak cukup kuat utk aku menangis.
Kelakar: Definitely, yes!
Takde tension2 yg tak perlu.

Owh, lupe,


Sekian,

Adios!

*Yosh! Dpt tengok Elfira..wii

3 comments:

Seimura said...

Wah macam best je ceritanya. anyway siapa yang menyamar jadi orang miskin menyamar jadi orang kaya dan orang kaya jadi miskin.

p/s: rumah aku pun tak ada astro.

Amirul Verdasco Nadzri said...

Andy: kaya --> miskin
Alya: miskin --> kaya..
huhu..nmpk sgt review aku ntah apa2..haha

hanun nunu said...

betul2..da byk x tgk cte ni..wtk mak yam plg best!..haha
scene mak yam n andy sangat bersahaja...ngam la dua ni..
kina memg yakin! haha..lawak..