Saturday, April 21, 2012

Aku & "Macam-macam"

Assalamualaikum
___________________________________________________________________________


Comel..
Sweet..
Cute..
Lebih kurang je maksud dia.
Untuk menggambarkan sifat/kelakuan sesuatu makhluk.

Bagi kes memuji diri sendiri, belum pernah lagi perkataan ini aku gunakan untuk menggambarkan diri aku. Huhuhu... 

Contoh:
"Oh, Amirul, ko nampak comel sangat ari ni.." (tengah siap2 nk pegi Tong Fatt)
atau
"Amirul, u don't deserve to be so cute.." (sambil kembongkan pipi, buat peace depan cermin)
Owh, tidak sama sekali.....loya tekak gua.
Tapi, kalau penggunaan kata sifat seperti kacak, it would be yes..
with capital Y..huhu

Ok, enaf.

Aku nak citer pasal adik aku.
Dia duduk asrama skang. Form 1.
Kira jarang balik rumah r.
Once upon a time, aku tengah mandi.
Tiba-tiba dengar dia jerit dari dapur berinteraksi ngan mak aku kat ruang tamu.

"Mak, jom pegi umrah!" (terus terstop aku nyanyi lagu Big Bang.. baiknau adik aku)

"La.. nape plak tetibe nak pegi umrah nih?" 

"Boleh cuti seminggu, tak payah pegi sekolah..."

(?_?) <--aku dalam bilik air..
Huhuhu...
Adoi, tak pernah hayat aku bersekolah, terpikir nak pergi umrah sebab nak ponteng.
Adik oo adik..
Pada aku alasan macam tu, sangat kiut.
Haha

Ok,

Adios!



4 comments:

miss aina said...

betoi-2 . alasan yg sangat kiuut :)

Munirah Shamsudin said...

Nyanyi lagu Big Bang tak boleh blah. Kahkahkah. By the way, sekolah bukan nya best mana pun.

Anonymous said...

zmn skol plg best. idup bgai xde prob lngsung. bila kita d zmn 2 mmg ase nk blah cpt, but once kita dh tinggalknnya, kita nk back to dat time!

ஜ miss klanika ஜ said...

bernas jugak idea tue. tp syg zamna skolahku dh berakhir. huhu