Friday, August 24, 2012

Aku & "Mula Bertugas!"

Assalamualaikum...
......

Hari ni masuk 6 Syawal. Amacam raya korang2 sekalian? Aku syak best r tuh.. Ada plak raya tak best kan?  Melainkan korang duk berlakon puasa, macam nak mati punya melepet tak larat nak bangun.. Padahal pagi2 pukul 8 duk tibai mee segera. Haha.. Tu memang tak syok nak beraya.

Ok, aku tengok empat, lima orang sahabat2 aku cam Diya Azhar, Kamal Lee, Teya, Qween ngan Farah Aina dah start update blog. Maka, dengan ini aku mengumumkan cuti raya yang aku approved untuk diri sendiri dah tamat. Haha... So, Si Kacak akan mula bertugas mengupdate apa2 yang patut. Tinggal lagi Noona, Ety ngan Torres je yang masih bercuti. Sebulan gamaknya. Hahaha... Jadi aku kena bersiap sedia ngan entry depa yang kemungkinan besar akan menjadi entry bersiri.

Baik, aku nak tunjuk r gambaq aku sempena raya baru nih.. Sekeping jek. Huhu..Aku takut lappy ngan smartphone ampa retak pulak pasal kekacakan aku yang tiada sempadan. Kot2 la pasni lappy ampa hang, sila jangan salahkan aku.

sama dak pose aku ngan kartun tuh? haha tangan kanan aku kejung gila. 
tyra banks for sure hangin ngan aku.

Thanks to pak kerana sponsor sampin/samping.*mana satu ejaan betul?* Sponsor la sangat, padahal aku rembat. 

Ok, tu je.
Terima kasih kerana baca entri aku.
Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Adios!

**Semalam aku pegi beraya rumah member, Net. Aku sudah sagat beliau punya gate ngan Myvi mak aku. Aiseh.. Memang spoil. Tertanggal dol gate beliau. Cuak aku. Dah hensem2, buat kes pulak. Pasni, aku syak mesti aku jadi budak wanted. Huhu... Net, ampunkan aku!!! 

24 comments:

Fatin Nadia said...

si kacak. Salam Aidilfitri. :)

miss aina said...

wey kacak . hang lukis doodle tu sebelum hg buat pose tangan kejung hang tu kan , hah semangat btoi nak masuk dlam blog , cool jer , btw salam aidilfitri , minal aidil wal faizin :)

diya said...

Hahahaa mak kau marah tak oiii myvi kene sagat?
kalau kau nak net ampunkan kau, baik kau dtg dia tunang esok pehtu tolong basuh pinggan mangkuk.

QweensheesZ said...

assalamualaikum,,c kachax...
segak sungguh ang ngene baju mlayu purple tuhh...
boleh jd bakal menantu nehh...hehehe(kawen pon blom,trus nk angkat jd mnantu..weykk!hha)
lame dah aku tak pi singgah dok komen entry ang..huhu
trase rindu pulak nak jd blogger aktiv mcm time cuti dulu n mcm ang yg aktiv berblogging nehh...
aku nehh xlame lagi nak abes cuti raye...xlame lg nk mengadap buku balek n stat kuliah dh xpat nak bw n singgah blog ang ari2...klw mengadap lappy pon nk buat keje ajeww..huhu
kat hostel kt poli nun bkn aderr wireless smpai ke bilik pon kcuali klw rase rajin nak turun kafe dari bilik aku tingkat 4 atas tu,mnuruni n menaiki 8 bijik tangga yg ade 9 bijik ank tangga stiap 1 tuhh smate2 nk on9 or curi2 on9 tym kelas lam lab jerr bru pat on9...ye larr,aku xdep bodband n klw ade bodband pon,line xsampai tingkat atas,trase rugi lak klw nak beli xdpat pakai...cian x ?cian dak?huhuhu
mirul,memandangkan ang ni jenis yg aktif berblogging,entry pon sume best2 n kreatif siap ade doodle2 cute gitu,pengunjung tetap pon ade tmasok lerr aku(huhu,..),aku sarankan ang settlekan problem nuffnang ang tuhh...
ang request arr password bru nuff ang klw boley...aqu rase cam berbaloi lagi klw ang dpt kumpol duit ngan nuffnang disertai entry ang yg sntiasa di-hupdate n kekreatifan ang bebrblogging..hope u go on wiv ure blog n klw satu ari nanti blog ang dh pemes cam blog dorang yg laen,ang jgn lupe plak ngan aku kehh..^^
Wassalam...
*kali kedue aku taip nehh..tadi dah siap panjang2 aku komen,tp tetibe time nak publish line peng trus hilang sume komen aku...tp demi kau mirul,aku taep smule n publish smule,,kehehehehee

khairolina said...

hahaha ety,noona ngn tores masih beraya lg.. wowowowowoowwwww...kacak gilerr pict ngko tu.. tergoda i.. hahaha lgpon skrin aq ni tebal xla smpi nak retak... setebal sekacak anda.. hak2... belom terlambat lg aq nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin.. jemput dtg kat rumah ada open house esok...

ikhlas dari

gadis comel..

nak jugekkkkkk

Ety said...

aku datang cop tempat. nanti dah free betul2. aku mai sini, komen panjang2. hehehehe. masih mahu mengumpul duit raya ! :D

untung jadi babyface.

http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/08/entry-buang-sawang-d.html

paripariputih said...

Fuyooooooooo! Ni aku mimpi di malam hari ke? Atau kenyataan? Keh keh keh... dua tiga kali aku kuar masuk, kuar masuk blog ko ni mirul... (macam gak kereta-kereta yang kuar masuk, kuar masuk highway tadi...) mua ha ha ha.. aku ingat aku salah blog, aku ingat K-POP sesat pakek baju melayu untuk versi Eidul Fitri keh keh keh keh.. (ni kira gelak pendek.... klw panjang sampai suk pagi ko tak habis baca gelak aku tu)... walauwei... baju melayu siap bersamping tak henggat tuh.. hu hu hu... ni baju back up ko ke hape?? Aku tak pernah ada baju raya kaler purple, (cakap baju raya tetiba teringat si MIKO ha ha ha dapat ke dia beli baju raya kan???)... tak silap aku si ETY budget CUTE pung purple gak kaler dia... agak ko duarang ni janji ke, pakat-pakat ke komplot ke??

Mua ha ha ha (jap2 aku tengah bayangkan ko dok posing sebelah ety kat sawah padi tu.... ) hu hu hu macam pinang dibelah 8 aku rasa.. (ETY sila bagi aku duit raya sebab aku puji ko cute mua ha ha ha)... ko baju dah ok... songkok pung dah ok, samping (walau pun ko men rembat jer siapa punya tah) kira ok dah tu... satu jer.. yg ko gi pos cam budak2 baik tu pesal...?? orang nak ganas pose le atas pokok ke... kat gate si Net yang ko sagat tu ke (mua ha ha ha).... kat keta MYVI mak ko ke... baru la ganazzz mua ha ha ha....

Pe pe pung ko memang macho arrr kan.. tak pun tak kan le org gelar si mirul ni si kacak (sila pos kan duit raya guna pos laju sebab diri mu dipuji) mua ha ha ha...

Aku raya pertama happy go lucky... jer pose sane, pose sene perasan macam lawa bebenor muka aku ni kan??? Ehem ehem... lawo tak dok.. comey adok (keh keh keh sila terjun tingkap dan lompat kijang 20x)... pas tu aku pung buat la courtesy call kat kg en suami... nak ucap samat ari raya le konon2 (cover line sebb tiap2 aku raya pertama kat KL he he he KO HADE)... sekali tengah happy ckp2 kat phone kali tu kakak ipar aku ckp ada berita tak baik, aku ingat apa le kan... dia kata anak saudara kiterang accident and lam ICU dan tak sedar.. so aku bila dapat berita cenggitu terus mood down (walaupun itu anak sedara en.suami, tapi kira anak sedara aku la jugak)...

So gelak2 lak jugak... tapi hati aku rasa macam tak happy la bila dapat tau berita tu... tapi knowing me.. aku bukan jenis yg suka tunjuk muka tikus mondok aku... aku pretend le... jer kan dah tu hari raya... sambil2 tu sempat jugak le aku menghupdate apa2 yang patut malam raya tu seblum balik kampung... (nanti le bila aku dah x bz insyallah aku akan buat entry)...

Pasai raya tu.. ada sedih and ada jugak gembira.. bila jumpa sanak sedara terubat rindu kat derang yg jarang2 dapat jumpa.. maklumla... aku kan bz sokmo... tapi apa2 pung aku rasa aku kena berdiet, sebab aku makan banyak masa raya... keh keh keh... jan jeles.. tu korang tu, lupa le aku tu kan?? Bila dah nampak tupat ngan rendang kat atas meja...(mula la hilang ingatan kejap kan??) he he he...

Aku tiap kali nampak tupat jer mesti ingat korang, tiap kali tupat nampak aku jer mesti tupat tu ingat korang keh keh keh... AKU TIPU... (eh tak betul, aku tak tipu, tiap2 hari ingat kat korang, sebab aku bosan tak dapat hupdate blog :P keh keh keh...)

Ok le mirul aku tak larat dah nak menang gold medal jadik pengomen terpanjang ko tuk kali ni (diulangi utk kali ni jerk ek)... aku serahkan pada si ETY bior dia bercekak rambut dgn si Cik MUN keh keh keh...

Untuk si LINA.. (tumpang lalu jap mirul aku nak bagi pesanan kat si LINA) ko dapat tak kad raya aku?? terkilan sungguh kalau ko tak dapek lagi.. memang abam posmen tu nak kena rendam lam sungai.. le tu... ha ha ha aku bukan suka suki nak cuti lamo, tapi keaddan tak mengijinkan bah...

PADA YG KENAL AKU, AKU NAK UCAP SAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN, KLW KO TAK KENAL AKU PUN TAK PE, KO MAAPKAN LA JUGAK EK.. MUA HA HA HA...

REGARDS,
PPP yg ayu, cute, comel, jelitas, vogi de vase pasu bunga, yang begitu berharga.. (ha ha ha aku nak caras si ETY ngan si LINA keh keh keh)


Amirul Verdasco Nadzri said...

ohoi, member lectureku..selamat hari raya!!! >_<

Amirul Verdasco Nadzri said...

aah, aku lukih dulu.. tiba2 teringat, so terus pose camtuh..haha selamat hari raya, miss farah aina...

Amirul Verdasco Nadzri said...

macam tak marah jek.. aku rasa la. aku tengah berkira-kira nak pegi ke tak nih..huhuhu

Amirul Verdasco Nadzri said...

waalaikumusalam wbt.. tq atas pujian ang.. alhamdulillah.. rilek r qween. aku pun dh nk abis cuti nih. bulan 9 da jadi student balik. aku pun taktau ada masa ke tak nanti nak update.

pepun, aku simpati ngan nasib ang duk ulangalik naik tangga.huhu.. tapi bagus jugak, badan ang boleh maintain slim kot..haha

pasal nuffnang tu, aku ingat betul apa ang kata..nextweek maybe aku kol office depa. jap, wey, ang serius r entri aku best? huhu..terharu aku. alhamdulillah. wey, aku tak lupa aih kat ang, kot2 la blog aku pemes nanti..haha ang antara first line supporter aku kot.

**sekali lagi aku terharu dengan kegigihan ang rewrite komen yg panjang camnih.. thanks, qween..

Amirul Verdasco Nadzri said...

lina, pasal ang dah puji lantas tergoda, maka aku izinkan ang cilok gambaq aku tuh..haha ang nak buat wallpaper lappy ang pun takpa.. haha.. sila abaikan statement aku di atas.

lina, rumah ang kat sabah kan? aiseh, memang takdapat la aku nak pegi open house ang.. mintak maaf sangat2.. selamat hari raya!!

sekian,
si kacak.

hahaha

Amirul Verdasco Nadzri said...

ok, dah reserved. aku dah komen kat entry ang.. haha.. aku memang superpantas..

Amirul Verdasco Nadzri said...

hahaha.. untuk kali keberapa ntah, masker aku berderai kerana komen noona yang superpanjang dan superkelako nih...adoyai.. aku sengaja pose macam budak2 baik tuh supaya aku nampak sungguh suci dan murni di pagi raya..haha

noona, aku tumpang simpati ngan berita noona tu. takziah untuk family encik suami noona. pepun, noona kan wanita besi..huhu

aku tak lupa r kawan2 kat blog nih.. hari2 aku bukak blog baca entry sape2 yang update. lagipun, raya nih, family aku tak buat ketupat. buat nasi impit ngan rendang kambing gurun jek..huhu so, takde la lupa sape2..haha alasan aku sungguh kukuh.

selamat hari raya noona!!

Ety said...

tumpang lalu, tumpang lalu. BABYFACE datang ! :D

Ety said...

jeng jeng jeng. aku datang :D

Pertama sekali, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR dan BATIN buat Si Kacak. *untung lahh aku panggil kau kacak, hahaha*

OHOIIIIII ! Apa gambar kau dah buat kat aku ni ? Laptop aku hang sampai pagi ni. ni baru boleh komen entry kau. Haaa, ni msti sebab laptop terkezuttt tgk gambar kau berbaju Melayu tu haa. apa2 pun, gambar tu, I LOIKKEEE. Kekacakan agak tersrelah di situ, walaupun tak sepenuhnya. HAHAHAHAHA

Dan dan, nak tanya. Apasal baju raya kau kaler purple ? Sep sikit, sama lah kita.

Ermm ejaan tu, aku rasa SAMPIN kot yg betul. Entah lah, ada yg kata SAMPING. tapi aku yakin, sampin.

HAHAHAHA. Kau ni, patutlah kekacakan tak terserlah sepenuhnya, rupanya kau sagat gate org. Hahaha. Insiden yg bakal mengingatkan kau dgn raya tahun ni sampai bila2. Percayalah cakap aku. Mak kau hangin tak MyVi dia jadi mangsa ? Hihihihi.

Itu sahaja untuk kali ini. Lain entry, aku komen lagi panjang. HAHAHAHA.

Yg benar,
Babyface :D

Ety said...

Kak PPP, semoga anak saudara akak dan en.suami cepat sembuh. semoga akak dan keluarga tabah.

Mood menggila dah mai.
BABYFACE datang ! SEMPUT SEMPUT ! Terharu kempang kempis hidung aku, sbb akak PPP puji. Hihihihi. Kak, Ety bukan BAJET CUTE kak, MEMANG CUTE kan. Hahahaha. Gilaaa perasan aku ni. Hahahahahaha :D

Alaa, lepas dah komen kat atas, mmg tak dapat lah nak lawan kak PPP. Turunkan balik cekak. Hehehehe :D

QweensheesZ said...

yerr..,same2.. oh yer kew?nak sambong degree erk?
pasal tangga tu,mmg pon berat badan aku pon dah turon 4 kilo..wahaa
terlebih slim dah asenye kot..hehe
ermm,yg nuffnang tu,arap ang dapat settle la cepat2,kehh...
^^
ho yeah ? ang jgn cakap jew ang xlupe aku..takot ntah2,blog aku pon ang block takot aku pemes jugak...heheheheh
joke,ok? =D
yeppz,serius,entry ang best gylerr....
sbab ayat2 yg ang gune tuhh mcm ang berkomunikasi ngan readers..lucu ^^
btw,wish u luck in ure studies soon n keep blogging! ^^

paripariputih said...

Ekkk?? aku masih menang GOLD MEDAL ke ni?? hi hi hi. Thanks Ety ya... aku cuma kesian kat kakak ipar ku saja :(

Fatin Nadia said...

haha. nanti dah tak sama lecture dah. kenang daku dalam doamu je la. ^^

leakedknowledge said...

perghhh berjela2 komen ppp....fuyooooooooooooooooooooooooo. terkesima smpai ak lupa nk komen apa td :P

paripariputih said...

miko keh keh keh tak perasan ke PPP punya komen lebih panjang dari entri si mirul... (bukan tak insaf nak komen pendek2, tapi dia kuar panjang gak mua ha ha ha) mohon ampunkan keterlanjuran ku yg membuat si MIKO terkesima keh keh keh (tak tahan nak gelak dah ni) ^..^

khairolina said...

wooohhhaaaaaa komen kak pp mcm writing Muet aq je,, hak2.. punya panjang....

ayat bawah sekali tu... haha..

paripariputih said...

lina... ha ha ha tak leh tulis byk2 mengamuk si mirul nanti keh keh keh ^..^