Wednesday, July 4, 2012

Aku & "Stress Wo!"

Assalamualaikum..
.......


Aku rasa stress gila bila aku takdak idea nak tulis entry. Kalo boleh hari2 aku nak update. Dalam sehari tu, 3,4 entry lah lebih kurang. Dah macam status fesbuk pulak. Selang bape minit, dah update. Huhuhu… Aku tak seselenge tu.

Ok, last entry, pasal Spain menang. Maknanya, 3 hari lepas r. Ala, baru 3 hari, dol. Bukan 3 bulan, kan? Rilek r. Ye, aku cuba untuk merilekkan diri, buat2 kool macam aku takdak blog. Tapi, bila aku tengok kengkawan blogger serta blogger2 seluruh Malaysia duk update setiap hari tanpa kompromi juga tanpa rasa waswas, macam si KopiPes aka Torres,  aku jadi jeles pulak. Tu baru yang update setiap hari. Yang sehari update 2, 3 entry macam si Ety, lagi aku panas. Stress tau tak? Camne la mereka2 ni boleh sungguh komited menulis entry2 yang kewl bak kata Torres, serta dilimpahkan idea yang mencurah-curah. Ada je modal nak story.


Kang kalo aku tulis luahan rasa, isi hati aku yang tengah rindu kat cik adik, orang kata aku poyo pulak. Mat jiwang, layan blues. BLUES ye bukan blue. Huhu.. Tapi aku memang tengah rindu kat dia..sob3x.. 

"Ang ni poyo!!!!!" -.-"

Nak buat entry maki2 orang, takdak sapa pun aku nak maki. Gosip? Ampa ingat aku wartawan Melodi? No way, man! Kena saman kang, naya woaa.. Dah la PTPTN belum bayar. Ke aku patut upload video aku cover lagu? Hmm..aku rasa patut kot.. 


 Aku ingat, aku nak kopi je mana2 hadis ataupun quotes from Ustaz Azhar Idrus, then publish. Orait tak? Janji update. Kebetulan lusa nisfu Syaaban. Cun la! Nampak la macam aku nih seorang yang peka dengan bulan2 Islam. Huhu..  Hah, takpun, aku rembat je mana2 resepi yang nampak sungguh komersial, then tepek kat blog. Walaupun tak cuba masak sendiri dulu. Takpe, orang tak tau..huhu Sedap tak sedap, bukan aku yang masak. Malahan, bukan resipi aku pun…kikiki Bulan puasa pun dah dekat nih, aku target resipi kuih raya..haha So, awas blogger2 resipi. Sila disable right-click ampa. Haha..aku memain jek. Don’t take it serious, baby!



Tapi, takpela. Tunggu aku desperet nak mampos, baru aku buat camtu. Ilham tu hak Allah. Walaupun macam nak gila aku pikir nak buat entry pasal apa, kalo Allah tak bagi lagi, memang takde la.

Jap, haa..sedar tak sedar, tersiap pun satu entry. Siap ada lukis2 lagi..huhu.. Alhamdulillah.. So, pada bloggers yang support aku, balik2 muka ampa yang baca entry aku, cam si Qween yang selalu singgah walaupun aku tak update dan yang lain2, thank you so much! *Ucapan aku macam aku dah nak tutup blog pulak.*

Ok, tu je..
Tq for reading..

Adios!

**nak siapkan entry ni pun makan masa 3 jam.. 
dah 10x aku rotate lagu Bigbang..huhu
Ety, aku tiru stail ang..hahaha


     

6 comments:

QweensheesZ said...

(rasenye,aku pembace first entri nehh...
hhe<----poyo..^^)
entry kau owez mode lucu tu lerr QWEEN suke..hhe
akhirnya ade entry bwu erkk..siap inpom lam shoutbox kite lagi tuhh...=3
ehemm,kau tak inpom pon aku mmg hari2 jengok belog kau nehh...hehehe
*eh,xperlu la kau nak nanges tharu..weykk!hihihi^^

~~oOpEt~~ said...

tudia.. 3 jam dperlukan utk buat entry.. cayalah wei :D heeh.. siap khatam lagu bing bang gitu.. :D

leakedknowledge said...

hahahaha ak pun panas dgn si ety, byk tol idea die nk mnulis..kekeke. n3 kurang xpa bro, janji pengisian n3 ko tu mantap yakni org ske bca..buat byk2 n3 tp xmanarik n org xbaca, useless semata-mata jer. :) ikut seap ak lak tibai.kukuku. dun wori ak mmg ske bc n3 ko lebih2 lg yg ada lukih2 kt atas nuh..haha

haha samala kita, aku pon bukan stakat stu album bigbang dh ak main blk tp f(X), snsd, kara, t-ara, bla..bla..bla..bla....hhaha

|shuhadaothman|TM said...

haaha, terbaik la mirul. ak ske tengok ko lukis2 ni. lukis banyak2 lagi wee. :D

Ety said...

uitt uitt. aku dengar nama aku kena seru :P

ehh. chill la bro. jgn la panas dengan aku. kau tgk entry aku berlambak pun, yg banyaknya merepek je.

kuantiti tu tak penting, yg penting adalah kualiti. cewahh ayat aku. kau jarang post entry pun, tapi yg bagusnya kau buat org tertunggu2 next entry kau. sekali kau post, cecepat org datang sini baca, nak nak lagi dengan lukisan kau tu. *aku la tuu* :D

amboihh. sampai 3jam. ce kau layan lagu SuJu aku esp sambil tgk muka Siwon, 3 jam tu tak terasa tau. rasa macam 3 minit je. hahahaha :D

Amirul Verdasco Nadzri said...

@qween: aku tak kira..aku nak nangis jugak..huhuhu tahniah..ang org first..tapi takdak hadiah..haha

@oopet: aku tak pandai mengarang..tu la punca utama.huhu yang bigbang tu no komen..*sambil tutup lens kamera press*

@torres: panas kan? ada je benda beliau nak bebel.. ok, aku pakai nasihat ang.. lepas nih, entri seminggu skali..kui3x..

f(X) ngan snsd best ke?? tapi aku setakat ni, bigbang ar yg utama..huhu

@shu: tq shu..nanti aku buat entri lukisan jek, ok? huhuhu..

@ety: yes, menjadi mantera aku. akhirnya ang tunduk jugak..hahaha ada org tunggu ke entri aku?? sob3x.. 2jam ety aku mengarang. setengah jam lukis.. haha ala, aku tak layan lagi SuJu..