Tuesday, July 31, 2012

Aku & "Random"

Assalamualaikum..
.......

Aku tengok last entri aku bertarikh, 25 Julai 2012. Cis, dah enam hari ko tak update rupanya, Amirul! Maafla, kerana masalah kekeringan idea, aku tak menulis. Walaupun entry2 aku termasuk dalam kategori ntahapapantah, aku masih mengalami situasi takde modal nak story. Tapi, disebabkan dah enam hari aku gagal mengupdate, maka, aku memaksa jemari mulusku menaip.

Kebelakangan nih, aku mengalami ketagihan. Since few days before puasa dah start gejala2 dia. Tak boleh buat apa. Kalo aku jumpa doktor pun, aku pasti beliau takde ubat punya. Jangan risau ok.*pada yang risau la..huhu* Aku tak buat perkara2 yang membatalkan puasa. Puasa tetap puasa. Solat tetap solat.

Macam mana puasa anda, anda dan anda sekalian? Semakin meningkat kualitinya ataupun hidup semakin porak peranda? Dah besar kot masing2. Takkan la lapar ngan dahaga beberapa jam pun dah menggelabah puyuh? Melainkan korang keja buruh yang berpanas sampai petang sambil menyudahkan kerja2 berat. Dorang nih, para2 buruh, pekerja2 kontrak, tentera, petani, dan lain yang beragama Islam yang berada dalam sektor kerja2 berat, aku respek gila dengan ketabahan dan kesabaran dorang berpuasa. Patut di jadikan teladan.

So, pada sesapa umat Islam yang sukasukahati ponteng puasa, sama ada curi2 minum air kat bilik air apatah lagi membaham breakfast dan lunch tatkala Muslim sedunia berpuasa, korang memang bangsat.

Back to story, aku sekarang tengah cari penawar. Tunggu adik aku balik minggu ni, Suh dia bawak stok siap2. Sebab masalah ni jugak, aku akan lambat (read, lambat nak mampos) mengupdate. Tunggu stok sampai..huhu  

Ok, tu je..
TQ kerana membaca entri aku.

Adios!

18 comments:

paripariputih said...

Amirul memang Noona pun sependapat dgn Amirul... kadang2 yang paling sedih... tu kerja buruh, tapi masih lagi gagah menjalani ibada puasa... bukan mcm separuh2 orang... kerja dalam aircon tapi memontengnya mengalahkan buruh kasar... hurm tapi yg penting kita jan ikut loklak derang dah la kan.. he he he

amiru kebenda "penawar" yg ditunggu2 tu? :P noona kan kepoci ha ha ha :P

putryteya said...

Patutla aku rindu semacam kat hang amirul . rupanya 6 hari tak hapdet . kiki . tahniahh dah update

posa kitaorang okay je , setakat ni penuh la. ag pulak cam ne ? ubat la , tak ubat laa , semua ada kat dia . :) hahha

Syakir Rahman said...

ketagihan apa ni?? jenuh aku cari jwapan pada klu yg ko bg tuh... kt kamus dewan pon xde...ahahaha

SaddLone said...

urmm..let me guess ko ketagih mercun kan..kan..

yedak? adik ko dri golok kn? bwak stok mercun bola? kehkeh
sabar ye *sambil cucuh mercun roket ke langit*

Ety said...

Wahai Si kacak oiiiii,

fuhh finally, sampai juga ke mari. jauh perjalanan aku, 6 hari baru lah sampai sini. ni pun sbb naik Audi ambil masa 6 hari, kalau naik fighter jet aku, mungkin lepas cepat smpai. tapi jet aku masuk workshop. enjin buat problem sikit. HAHAHAHAHA.

tu diaa entry komen yg merepek :)

Kau ketagih apa ni weh ? aku baca komen Saddlone kat atas. Boleh jadi juga kau ketagih mercun. Hik hik hik.

Ohh so far, puasa aku orait2 je. Cewahh. Hmm berkenaan puasa tu, yup weh. Kita sama. aku pun salut pada mereka2 yg kerja berat, tpi tetap berpuasa. Mencari rezeki halal, dgn keredhaannya.

Bak kata adik aku, dia kata ustazah dia pesan, kalau kita ni ikhlas berpuasa kerana Allah, Allah pasti ringankan beban kita. Yg kerja berat pun, kita tetap boleh buat walaupun kita berpuasa. Sama juga dgn org sakit, selagi boleh berpuasa, puasalah dgn ikhlas sbb nnti Allah pasti kurangkan sakit tu time puasa.

Selamat menanti stok yaa :)

Yg benar,
Babyface

Amirul Verdasco Nadzri said...

betul. masa duk kolej dulu, berbulu jek aku tengok budak laki bahan maggi pagi2.

noona nak tau gak ke? ok, aku bgtau. penawar tu, "penawar rindu padamu seorang, kenapa selalu semangatku dikau puja.." haha bajet lawak.

noona, bkn kepoci..haha caring le.. ko hade..?

Amirul Verdasco Nadzri said...

yoshh!! aku dah agak ada org rindu kat aku.. haha ang puasa baik2.. aku puasa steady lagi..haha

aku baru dpt stok smlm. bhahaha..

Amirul Verdasco Nadzri said...

syakir, aku ada bagi klu ke? aiseh.. tang mana weh?*KonpiusNganEntrySendiri* ang cari kat kamus dewan mana nak jumpa. ang kena pakai kamus medical..haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

perhh.. ang la satu2 pengomen yg berjaya meneka firasat aku pasal ketagihan.. tapi jawapan ang salahh..haha *sambilsettingmeriambuluh*

ada plak adik aku dari golok..haha beliau dari shah alam..

Amirul Verdasco Nadzri said...

melainkan entry yg ang label merepek tu, aku setuju semua. sekali ngan tazkirah dari ustazah kpd adik ang pas kat ang pastu ang pas kat aku. cuba kira bape banyak ustazah dapat pahala? haha

babyface, stok sementara dah dpt..haha

SemanisRedVelvet said...

pose x nih? aritu ada mamat xposa suruh saya beli KFC kat dia...siap nak upah.. sb dia x posa...waaarghhh!!!

QweensheesZ said...

wagagaa...sama la kiterr,mirul..aku pon dah lame tak mengupdate..
ape2 pon salu ingat kt ang..eh,silap,kat ang punyer blog tiap kali aku online wlwpon tak sempat nak komen..heheheh
anyway,miss this belog n the owner kot..gagaga(joke^^)

Kamal Lee said...

'curi2 minum air kat bilik air'
aku terasa kot. hahah. tapi du kisah lame la. skrg aku da puasa penuh. *penuh ke? hahah.

paripariputih said...

Mirul.... CAK!! HE HE HE eh ye ke... alo lo lo... mana ko tau noona seru2 semangat ko tu?? he he he ingat Pontianak Sundal Harum Malam ke?? ha ha ha.... aku tau ko rindu nak tengok entri aku yg berjela2 mcm karangan SPM kan... kan.. mengaku jer la aku x mareh... keh keh khe...KEPOCI tu haa betul la tu mmg aku amek berat giler kat ko kan gila pun x cenggitu...


p/s: alhamdullilah ok dah kot mood aku... :P

Ety said...

Hee. Tu la eh. Alhamdulillah, ilmu ni kita sama2 share. Aku pun dpt daripada adik aku yg bongsu :)

Wahh. Sakanlah kau ek :D

psst : mana hilang bro ?

Ety said...

untung lahh ada orang rindu :P

leakedknowledge said...

"Jangan risau ok.*pada yang risau la..huhu* Aku tak buat perkara2 yang membatalkan puasa"

bhhaahahaha misteri sungguh kenyataan tuan hamba ni..mohon perjelaskan dgn lebih teliti...bhhahahaha..ni x-files case ni...

paripariputih said...

mirul... ko dah ok tak... mohon telan ubat... ikut nasihat doktor... klw ko x leh posa sila minum air masak banyak-banyak.. GET WELL SOON ok! :(