Friday, June 8, 2012

Aku & "Sebungkus Nasi Lemak, Seketul Popia"

Assalamualaikum..
.....

Masa aku stay Kuala Pilah, petang2 Jumaat camni, aku ngan housemate gerak ke pasar malam kat Econsave.
Dengan tujuan yang satu.
Nasi Lemak Norma. *aku datang nih Kak Norma!!! 
Pehh..terbaik.
Tagline dia "Sambal Pilah versus Melaka", fuhh..*telan air liur
Kalo singgah gerai dia, customer memang ramai.
Aku sanggup bertumbuk ngan dorang termasuk member sendiri demi sebungkus nasi lemak. Haha..
Peduli ape!
 Ni nasi lemak ngan sambal kerang. All-time feveret aku.

Perlu ke aku letak dalam pinggan, susun cantik2 telur, timun, nasi, kacang sebelum snap pic?
Tak perlu! *sendiri tanya, sendiri jawab, boleh?
Tak ori meh!

Banyak lauk boleh pilih.
Janji ada duit.
Sambal kerang, sambal sotong, sambal tempe, rendang ayam, rendang paru, ayam goreng berempah..err..ok da tak ingat..
Selalu aku mintak nasi lebih. *perut orang dewasa, kena paham yer.

Lagi satu, Popia Basah Yusra.
Memang wajib beli masa duit tengah berkepok-kepok.
Kalo tak tengok dari jauh je la. 
Sambil jeling2 anak Kak Yusra. Hehehe..
50 sen sebijik. 
Aku selalu beli 6 bijik.
Seketul peruntukan untuk housemate *sharela ye 12 orang..

So, kalo ada sape2 dapat study UiTM Kuala Pilah (Beting atau Melang), korang kena rasa makanan eksotik nih.
Memang dah dapat kelulusan kesedapan...err..daripada aku..huhuhu.
Kalo korang makan, pastu cakap tak sedap, memang korang buta rasa..haha
Tak guna hidup!

Ok, tu je,

Adios!

P/s: Anak Kak Yusra tu serius comel..haha













6 comments:

~~oOpEt~~ said...

mata tertumpu pada gambar shja.. amboi.. sedapnya :D

ღ♥ H A J I R A ♥ღ said...

teringat nasi lemak jawa di sentul.sedap usah citer..

miss aina said...

teringat pulak sambal tempe mak kite . baru ja balun tadi . btw, n,lemak tu nampak sedap :D

Husnalyas said...

ye ye je mung nim sggup b'tumbok. haha

Amirul Verdasco Nadzri said...

oopet: memang sedap pet..sila gi pilah ok..
hajira: ni konpem lagi sedap sebab da tak terkata..huhu
miss aina: eceh, baru balun da teringat.. share r resipi, na..
husnalyas: sungguh wey..haha..

Klik Aje ! said...

kalu ini makanan tu agak2 simpan tak polistre tu hahaha
http://www.klik-aje.com/2012/06/makanan-pelik.html

pilih jew pelbagai aneka pilihan.. pasti sedap nyum..nyum..nyumm