Tuesday, June 26, 2012

Aku & "Indera Versi Aku"

Assalamualaikum..
.......

Ok, this is my version of Indera*alamak, speaking plak*, pahlawan bangsa Polip dalam siri Bagaikan Puteri. Entri sebelum2 ni dah cerita. Huhuhu.. Polip ni makhluk yang lebih kurang sama dengan manusia, handal memanah dan bersayap. Dalam siri tu, ada empat watak Polip yang dihighlightkan, Indera, Yedee, Luna dan Thariq. Sebelum ni, RAMFC ada buat contest membayangkan watak2 yang terdapat dalam novel Ramlee Awang Murshid. Lebih kurang camtu la konsep pertandingan dia. Tapi aku termiss plak..sob3x.. Frust woooooo..


Dah lama gila tak melukis muka2 serius.. Ampa sume jangan hina aku kalo lukisan ni cam hampeh... Sila bersimpati sikit ok..wkwkwk Takde kaler2, just sketch kasar2.. tak detail langsung even outline pun tak buat.. huhuhu fully pensel.. Aku edit skit pasal masa scan, haram tak nampak apa..hahaha.. aku gamma2kan.  Tang sayap tu, kalo aku detailkan bulu2 pelepah, memang akan nampak macam celaka.. So aku buat apa yang termampu..hahaha


huhuhu..

Ok, tu je. 

TQ for reading. 
TQVM for reading and commenting. *commenting? cam salah jek*

Adios!


5 comments:

Ety said...

wehhh. ni ke yg kau panggil HAMPEH ? Ni cantik laa wehh. Sketching yg style dan boleh diperbaiki lagi. *aku dulu masa sek suka suruh kawan2 lukis gmbr untuk aku lepas tu aku kaler*

p/s : kalau yang aku lukis, bru lah hampeh. sbb tangan tak berseni langsung "=.=

leakedknowledge said...

kehkeh ni terpengaruh dgn lukisan style komik hong kong nih :p
ak mlukih pon nk tiru sytle diorg :)

Ety said...

korang stok2 berseni laa ni ek ? aku noob kot seni2 ni. nak lukis, hampeh. kaler boleh :D

Amirul Verdasco Nadzri said...

@Ety: Cantik?? Wuwuwuwu..terharunya aku..tq..

@Kopi: Ang buleh detect nohh.. Terbaik!! Dah nama membesar ngan Parang Gila n Pedang Setiawan..hahaha..

@Ety again: Stok2 berseni? hmmm..kopi, apa pendapat ang? hahaha..takpa ety, nanti aku lukih, aku bagi ang kala ok? huhu

ღ♥ H A J I R A ♥ღ said...

yoi, aku tunggu penulisan kau jadi matang..ko dah byk improvement.dah boleh jadi penulis novel,hekhekhek...